ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το PowerSeal είναι ένα προληπτικό σφραγιστικό ελαστικών. Είναι προϊόν με βάση το νερό και όταν εγκατασταθεί στο  εσωτερικό των ελαστικών εγγυάται την προστασία τους  από διαρροές για όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Προσκωλλάται και καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια του ελλαστικού. Το PowerSeal είναι ένα μοναδικό παχύρευστο μείγμα διαφόρων χημικών,είναι υδατοδιαλυτό ,δεν αφήνει κατάλοιπα και δεν κολλάει. Το PowerSeal είναι μη εύλεκτο, με πτητικό, μη τοξικό και δεν έχει ως βάση του πετρέλαιο.

Γίνεται έγχυση του PowerSeal μέσω της βαλβίδας του ελαστικού και παραμένει υγρό μέσα σε αυτό σε όλη  τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.Καθώς καλύπτει ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια του ελαστικού, το PowerSeal προστατεύει τα λινά του ελαστικού, σφραγίζει τα κενά, προλαμβάνει τις διαρροές και προστατεύει το ελαστικό από διάτρηση και σπάσιμο.

Το PowerSeal αναποθέτει ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα μεταξύ του ελαστικού και του αέρα που περιέχει το ελαστικό. Κάθε φορά που ένα αντικείμενο διαπερνά την επιφάνεια του ελαστικού,η πίεση του αέρα μέσα στο λάστιχο σπρώχνει το σφραγιστικό στην κατεστραμένη περιοχή και δημιουργεί ένα μόνιμο προστατευτικό σφράγισμα.

Και Βέβαια! Η προστασία που προσφέρει το PowerSeal στο εσωτερικό του ελαστικού προλαμβάνει 5 με 10 φορές  την απώλεια πίεσης του αέρα στο ελαστικό. Η πρόληψη αυτή επιτρέπει μια ουσιαστική εξοικονόμηση χρημάτων της τάξεως του 3% με 10% σε κατανάλωση καυσίμων και παρατείνει την ζωή του ελαστικού από 20% ως 50%. Το PowerSeal καθ'όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού ισορροπεί την φυγόκεντρο του τροχου  σε περισσότερο από 40Kmph

Και Βέβαια! Για ένα ΙΧ ή για ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με όχι πολλά κυβικά, η εφαρμογή του PowerSeal παίρνει περίπου 2 λεπτά το λάστιχο. Για φορτηγό, διαθέστε 10 με 15 λεπτά το λάστιχο, συμπεριλαμβανομένης  και της οπτικής επιθεώρησης της κατάστασης τους. Είναι  απαραίτητο να προμηθευτείτε έναν συμπιεστή αέρα για να επαναφουσκώσετε το ελαστικό. Ρωτήστε τον προμηθευτή/αντιπρόσωπο

Όχι. Το PowerSeal δεν προκαλέι πρόβλημα ανισορροπίας στον όγκο ή την ισορροπία του τροχού.

Το PowerSeal εγγυάται αποτελεσματική προστασία για όλη τη διάρκεια της ζωής του ελαστικού

Το PowerSeal μπορεί να αποθηκευτεί το πολύ για 60 μήνες (5 χρόνια), αν δεν εκτίθεται απευθείας στο φως του ήλιου  και διατηρείται σε θερμοκρασία μεταξύ -10 και +45.

Όχι. Οι θιξοτροποκές ιδιότητες του PowerSeal το εμποδίζουν να κατακαθήσει. Το θιξοτροπικό σκεύασμα τζελ του αντιστέκεται στη βατύτητα και προσκολλάται σε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια του ελαστικού. Το PowerSeal δεν περιέχει κόλλα, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει χημικές αντιδράσεις στα λάστιχα και να βάλει σε κίνδυνο την προστασία που προσφέρει

Και βέβαια! Το PowerSeal είναι πλήρως υδατοδιαλυτό. Με μια βούρτσα και νερό καθαρίστε/πλύνετε ολόκληρη την επιφάνεια του ελαστικού. Το PowerSeal  δεν περιέχει κόλλα και έτσι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από την επιφάνεια του ελαστικού. Μετά μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε επιδιορθώσεις που χειάζονται στο λάστιχο.

Όταν γίνει κάποια διάτρηση, το PowerSeal καλύπτει το ξένο σώμα και σφραγίζει το περίγραμμά του. Όταν το ξένο σώμα αποβληθεί ή αφαιρεθεί, το PowerSeal κυλάει προ την οπή, λόγω της  τριχοειδούς δράσης του εισερχόμενου αέρα. Η οπή που έχει μείνει κατόπιν σφραγίζεται από το PowerSeal το οποίο πήζει στην συνέχεια. Το PowerSeal που έχει πήξει είναι μη-διαλυτό και προστατεύει την εσωτερική  επιφάνεια απο εξωτερικές επιδράσεις.

Και βέβαια. Ωστόσο η σαμπρέλα δεν  είναι το ίδιο αποτελεσματική ή λειτουργική  όσο ένα κοινό ελαστικό. Η σαμπρέλα στην πραγματικότητα αποτελείται από ένα λεπτό τοίχωμα το οποίο τρίβεται σε επαφή με το ελαστικό, το οποίο δεν σφραγίζεται με την βαλβίδα.

Ναι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το PowerSeal είναι καλύτερο από βύσμα, επειδή είναι σύστημα προστασίας που μπορεί να παρατείνει την ζωή του ελαστικού. Το βύσμα είναι επιδιόρθωση που γίνεται μετά το  ξεφούσκωμα του ελαστικού και στις περισσότερες περιπτώσεις θα χειαστεί να οδηγήσει κανείς, μια ορισμένη απόσταση με ξεφουσκωμένο λάστιχο. Η οδήγηση με ξεφουσκωμένο λάστιχο, ακόμη και για μικρές αποστάσεις, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα και αναπαίσθητα τα λινά του ελαστικού. ο "παράγοντας ασφάλειας" είναι και ο σημαντικότερος λόγος χρήσης του σφραγιστικού PowerSeal. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής τόσο των ελαστικών όσο και προλαμβάνει τυχόν επιδιορθώσεις.

Σε καμιά περίπτωση! Οι προηγμένες ιδιότητες πήξης και επιδιόρθωσης του PowerSeal έχουν αποδειχθεί οτί είναι ειδικά σχεδιασμένες για να έχουν αντιδιαβρωτική δράση και να προστατεύουν από σκουριά και διάβρωση.

Σε καμία περίπτωση. Το ειδικό αντιδιαβρωτικό σύστημα του PowerSeal προστατεύει συνεχώς από σκουριά και διάβρωση. Το PowerSeal δεν μπορεί να  αφαιρέσει σκουριά ή διάβρωση που υπάρχει ήδη, αλλά την αδρανοποιεί και προλαμβάνει την επιδείνωση της ζημιάς.

Πάντοτε. Ακόμη κι αν το PowerSeal το έχει σφραγίσει, αν το αντικείμενο μείνει  στο εσωτερικό του ελαστικού, θα μετακινηθεί με την περιστροφική κίνηση του τροχού και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη οπή από όπου τελικά θα  διαφύγει αέρας. Αν το ξένο σώμα είναι βίδα ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΒΙΔΩΣΕΤΕ και μην το τραβήξετε, επειδή αυτό θα γδάρει το πλαστικό καθώς και τον  ατσαλένιο άξωνα. Επισκεφθείτε τον αντιπρόσωπο σας για την επιδιόρθωση.

Ναι. Μολονότι το PowerSeal έχει καλύψει την ανοιχτή επιφάνεια της οπής, δεν έχει εισρεύσει στο εσωτερικό.Για τον λόγο αυτό πρέπει ο τροχός να τεθεί σε λειτουργεία, έτσι ώστε να ανοιχθεί η κοιλότητα και να μπορέσει το PowerSeal να εισρεύσει στο εσωτερικό της. Και πάλι ο τροχός πρέπει να τεθεί σε λειτουργεία αμέσως μετά την αφαίρεση του αντικειμένου.

Όχι. Η σύσταση του PowerSeal είναι μοναδική, περιέχει  ειδικές συγκολλητικές ουσίες που επιτρέπουν στο προϊόν να  προσκολλάται στην εσωτερική επιφάνεια του ελαστικού και να κατανέμεται  ομοιόμορφα στο ελαστικό όταν κινείται.

Όχι. Θα μπορούσε θεωρητικά να σφραγίσει την διάτρηση, αλλά λόγω της καθίζησης και της πίεσης στις πλευρές, μόνο μια προσωρινή σφράγιση θα αποτελούσε μέτρο ασφάλειας

Όχι. Το πώμα του σφραγιστικού αυτού είναι ελαστικό και εύκαμπτο, επειδή το λάστιχο βουλιάζει. Αν το πώμα ήταν σκληρό δεν θα  έπαιρνε το σχήμα του ελαστικού και θα υπήρχαν διαρροές.

Όχι. Επειδή το ελαστικό είναι κλειστό και σφραγισμένο, το υγρο δεν μπορεί να εξατμιστεί και παραμένει πάντα στην ίδια κατάσταση με την οποία  εισήχθη στο ελαστικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα κομμάτι πολυεθυλενίου μπορεί σχηματίσει πώμα,  εμποδίζοντας τους κόκκους του πλαστικού από το να εισαχθούν. Στην περίπτωση αυτή, αφαιρέστε την σύνδεση της αντλίας, για να επιτρέψετε να βγεί λίγος αέρας έξω, και μετά  καθαρείστε το πώμα της βαλβίδας. Επανασυνδέστε και συνεχίστε την άντληση.

Ναι, αλλά με τον τρόπο αυτόν είναι δύσκολο να μετρηθεί ο όγκος ή το βάρος που εισήχθηκε στο ελαστικό.

Εξαρτάται από το είδος διαθέσιμης αντλίας, μπορείτε να  αντλήσετε 100 ml ή 250 ml ανά κύκλο με δοχείο 25 l.

Το PowerSeal είναι προϊόν με βάση την γλυκόλη, δεν διαχωρίζεται ούτε  στεγνώνει στο εσωτερικό του ελαστικού, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα τα οποία πήζουν, προκαλούν προβλήματα ζυγοστάθμισης και αλλοιώνουν την σύσταση του πλαστικού των ελαστικών. Όταν γίνεται σωστή χρήση του προϊόντος, το PowerSeal δεν επιδρά στην ζυγοστάθμιση της ρόδας.

Πολλά από τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να έχουν "θεραπευτική" δράση. Εισάγονται στο ελαστικό αφού υπάρξει διάτρηση, και κανονικά δρουν ως προσωρινό μέσο επιδιόρθωσης, μέχρι να φθάσετε στο σπίτι σας. Αντίθετα το PowerSeal είναι προϊόν με προληπτική δράση, και εγχέεται προτού να υπάρξει διάτρηση.

Επειδή το PowerSeal δεν αλληλεπιδρά με τη σύσταση των ελάστικών, δεν έχει  επίπτωση στην εγγύση του κατασκευαστή

Ναι. Σε ελαστικά που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να βγούν στον δρόμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε  το PowerSeal με όλα τα έιδη ελαστικών